fbpx

Vynikající slaný koláč

Rajčatová galetka

35 - 45 minut

Ingredience na jednu galetku

  • 200 g Tsampy
  • 100 g másla
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 5 lžic mléka (může být i rostlinné)
  • špetka soli
  • 1 velké rajče
  • 1 vanička cherry rajčátek
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • rozmarýn

Postup

Smíchejte ingredience

V míse smíchejte tsampu se změklým máslem. Přidejte jednu lžičku kypřícího prášku, jablečný ocet, mléko a špetku soli.

Vypracujte těsto

Z této směsi vypracujte těsto, rozválejte jej na pečicím papíru na kulatou placku o tloušťce 0,5 cm a tu poté pomažte zakysanou smetanou.

Poklaďte rajčaty

Cherry rajčátka rozkrojte na půlky, velké rajče na tenčí plátky a rozprostřete je hezky na placku. Nedávejte rajčata až k okrajům, přibližně 3-4 cm těsta přeložte.

Dochuťte a dejte péct

Galetku pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Dozdobte snítkou rozmarýnu a pak už ji dejte péct do trouby na 200°C přibližně na 30 minut. Hlídejte okraje, až zezlátnou, galetka bude hotová.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.