Vynikající slaný koláč
Rajčatová galetka

Ingredience na jednu galetku
- 200 g Tsampy
- 100 g másla
- 1 lžička kypřícího prášku
- 2 lžíce jablečného octa
- 5 lžic mléka (může být i rostlinné)
- špetka soli
- 1 velké rajče
- 1 vanička cherry rajčátek
- 1 lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
- olivový olej
- rozmarýn
Postup
Smíchejte ingredience
V míse smíchejte tsampu se změklým máslem. Přidejte jednu lžičku kypřícího prášku, jablečný ocet, mléko a špetku soli.
Vypracujte těsto
Z této směsi vypracujte těsto, rozválejte jej na pečicím papíru na kulatou placku o tloušťce 0,5 cm a tu poté pomažte zakysanou smetanou.
Poklaďte rajčaty
Cherry rajčátka rozkrojte na půlky, velké rajče na tenčí plátky a rozprostřete je hezky na placku. Nedávejte rajčata až k okrajům, přibližně 3-4 cm těsta přeložte.
Dochuťte a dejte péct
Galetku pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Dozdobte snítkou rozmarýnu a pak už ji dejte péct do trouby na 200°C přibližně na 30 minut. Hlídejte okraje, až zezlátnou, galetka bude hotová.
Nejoblíbenější recepty
