fbpx

Rychlý a zdravý recept od Petra Klímy

Jáhelné šišky s mákem

40 - 45 minut

Ingredience na dvě porce

  • 50 g Tsampy
  • 100 g jáhel
    špetka soli
    mletý mák
    lžíce kokosového tuku
    javorový sirup

Postup

Uvařte jáhly

Jáhly spařte horkou vodou, sceďte, zalijte 500 ml vody (část můžete nahradit rostlinným mlékem), osolte a vařte do změknutí 25-30 minut dokud se voda nevyvaří.

Přidejte tsampu

Do jáhel vmíchejte tsampu a nechte trochu vychladnout. Z kaše vytvořte šišky, které (je dobré mít trochu vlhké ruce) dejte na chvíli ztuhnout do lednice. Poté osmahněte na pánvi do růžova na kokosovém oleji.

Hotové šišky dozdobte

Na talíři posypte mákem a polijte sirupem. Můžete nazdobit sezonním ovocem či švestkovým rozvarem. Dobrou chuť.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.