Rychlý a zdravý recept od Petra Klímy
Jáhelné šišky s mákem
Ingredience na dvě porce
- 50 g Tsampy
- 100 g jáhel
špetka soli
mletý mák
lžíce kokosového tuku
javorový sirup
Postup
Uvařte jáhly
Jáhly spařte horkou vodou, sceďte, zalijte 500 ml vody (část můžete nahradit rostlinným mlékem), osolte a vařte do změknutí 25-30 minut dokud se voda nevyvaří.
Přidejte tsampu
Do jáhel vmíchejte tsampu a nechte trochu vychladnout. Z kaše vytvořte šišky, které (je dobré mít trochu vlhké ruce) dejte na chvíli ztuhnout do lednice. Poté osmahněte na pánvi do růžova na kokosovém oleji.
Hotové šišky dozdobte
Na talíři posypte mákem a polijte sirupem. Můžete nazdobit sezonním ovocem či švestkovým rozvarem. Dobrou chuť.