fbpx

Horký čokoládový dezert, kterého se nepřejíte

Čokoládové suflé

15 - 20 minut

Ingredience na čtyři mističky

  • 70 g Tsampy
  • 70 g másla
  • 40 g kokosového cukru
  • 40 g kakaa
  • 200 g kokosové smetany
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • borůvky a jiné ovoce na dozdobení
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Smíchejte ingredience ve vodní lázni

Máslo rozehřejte ve vodní lázni. Přidejte kokosový cukr a kakao a rozmíchejte. Postupným přiléváním přidejte kokosovou smetanu. Směs mějte stále ve vodní lázni, ingredience se krásně spojí a vznikne vám čokoládový krém pudinkové konzistence.

Přidejte tsampu

Do krému přimíchejte tsampu a kypřící prášek.

Dejte péct

Řídkým těstem naplňte malé zapékací mističky vymazané kokosovým olejem. Pečte na 180°C přibližně 10 minut.

Dozdobte a podávejte

Ještě horké suflé dozdobte ovocem, přelijte lžící kokosové smetany a lehce posypte moučkovým cukrem. Dobrou chuť.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.