Horký čokoládový dezert, kterého se nepřejíte
Čokoládové suflé
Ingredience na čtyři mističky
- 70 g Tsampy
- 70 g másla
- 40 g kokosového cukru
- 40 g kakaa
- 200 g kokosové smetany
- 1 lžička kypřícího prášku
- borůvky a jiné ovoce na dozdobení
- moučkový cukr na posypání
Postup
Smíchejte ingredience ve vodní lázni
Máslo rozehřejte ve vodní lázni. Přidejte kokosový cukr a kakao a rozmíchejte. Postupným přiléváním přidejte kokosovou smetanu. Směs mějte stále ve vodní lázni, ingredience se krásně spojí a vznikne vám čokoládový krém pudinkové konzistence.
Přidejte tsampu
Do krému přimíchejte tsampu a kypřící prášek.
Dejte péct
Řídkým těstem naplňte malé zapékací mističky vymazané kokosovým olejem. Pečte na 180°C přibližně 10 minut.
Dozdobte a podávejte
Ještě horké suflé dozdobte ovocem, přelijte lžící kokosové smetany a lehce posypte moučkovým cukrem. Dobrou chuť.