Polévka nabitá vitamíny
Hlívová polévka s celerem
Ingredience na čtyři porce
- 4 – 5 lžic Tsampy
- 1 cibule
5 lžic oleje
3 stroužky česneku
1 a ½ lžíce mleté sladké (nebo uzené) papriky
150 g očištěného celeru
300 g očištěné hlívy ústřičné
1 kostička zeleninového bujonu
1 lžička mořské soli
3 bobkové listy
pár kuliček nového koření
1 lžička umletého červeného pepře
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička drcené majoránky
Postup
Připravte cibuli a česnek
Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a na oleji orestujte do růžova.
Vařte
Přidejte papriku, orestujte, přisypte na kostičky nakrájený celer, na nudličky nakrájenou hlívu a to vše zalijte 1,5 litry vody. Přidejte bujon, osolte, dále zbytek koření kromě droždí, přiveďte k varu a pozvolna vařte asi 25 minut.
Zahustěte a dochuťte
Do polévky pozvolna vsypte tsampu, kterou důkladně rozmíchejte metličkou, minutu provařte, vsypte droždí, majoránku a dle potřeby dosolte.
Dobrou chuť.