fbpx

Polévka nabitá vitamíny

Hlívová polévka s celerem

50 minut

Ingredience na čtyři porce

  • 4 – 5 lžic Tsampy
  • 1 cibule
    5 lžic oleje
    3 stroužky česneku
    1 a ½ lžíce mleté 
    sladké (nebo uzené) papriky
    150 g očištěného celeru
    300 g očištěné hlívy ústřičné
    1 kostička zeleninového bujonu
    1 lžička mořské soli
    3 bobkové listy
    pár kuliček nového koření
    1 lžička umletého červeného pepře
    1 lžička drceného kmínu
    1 lžíce lahůdkového droždí
    1 lžička drcené majoránky

Postup

Připravte cibuli a česnek

Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a na oleji orestujte do růžova.

Vařte

Přidejte papriku, orestujte, přisypte na kostičky nakrájený celer, na nudličky nakrájenou hlívu a to vše zalijte 1,5 litry vody. Přidejte bujon, osolte, dále zbytek koření kromě droždí, přiveďte k varu a pozvolna vařte asi 25 minut.

Zahustěte a dochuťte

Do polévky pozvolna vsypte tsampu, kterou důkladně rozmíchejte metličkou, minutu provařte, vsypte droždí, majoránku a dle potřeby dosolte.
Dobrou chuť.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.