fbpx

Nebeská snídaně

Sladké lívanečky z tsampy

Ingredience na dvě porci

  • 50 g Tsampy
  • 60 g špaldové celozrnné mouky (popř. jiné oblíbené mouky)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • 1 lžička sirupu k doslazení (čekankový, javorový, datlový)
  • 160 ml mléka (ovesné, sójové, kravské)
  • 1 vejce
  • tuk na smažení (ghí, kokosový olej…)
  • řecký jogurt, marmeláda, ovoce, oříškové máslo (cokoliv na dozdobení)

Postup

Smíchejte suché ingredience

V míse smíchejte suché ingredience – mouku, tsampu, prášek do pečiva, sůl a skořici a promíchejte.

Přidejte mokré ingredience

Přidejte mléko, doslaďte sirupem a rozklepněte vejce. Těsto rozmíchejte, podle potřeby přidejte tsampu a nechte pár minut odležet v lednici.

Smažte

Rozehřejte pánev a na mírném plamenu smažte jeden lívanec za druhým.

Dozdobte

Na talíři dozdobte dle chuti – skvělý je řecký jogurt, marmeláda, jakékoliv ovoce, oříšky nebo oříškové máslo.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.