fbpx

Superzdravá jarní příloha

Kopřivové placičky

Ingredience na čtyři porce

  • 50 g Tsampy
  • 150 g bílé quinoi
  • 100 g mladých kopřiv
  • 2 vejce
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 2-3 stroužky česneku
  • mořská sůl podle potřeby
  • hrst nasekané petrželky (nebo medvědí česnek)
  • Dresink:
  • 2 vaničky zakysané smetany
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • pažitka nebo kopr
  • občas přidávám i trochu tabasca nebo harrisy

 

libovolný salát jako příloha

Postup

Připravíme si quinou

Quinou zalijeme dvojnásobným množství vody, přivedeme k varu, vařič ztlumíme na minimum a vaříme dokud se voda nevyvaří asi 25 minut, necháme pod pokličkou dojít. Vysypeme do vetší mísy a necháme vychladnou.

Zpracujeme kopřivy

Kopřivy vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou, necháme minutu ve vodě, poté scedíme a důkladně vyždímáme, nasekáme na jemno .

Smícháme suroviny

Do mísy s quinoou vyklepneme vejce, přidáme kopřivy, parmazán, tsampu, petrželku, utřený česnek, osolíme a zamícháme. Necháme 10 minut uležet.

Tvoříme placičky

Z těsta tvoříme rovnoměrné placičky, které vložíme rozehřátou na pánev s trochou olivového oleje a opékáme z obou stran asi 2 minuty dozlatova.

Připravíme dresing

Ze všech suroviny umícháme dresing. Placičky servírujeme se salátem a dresingem.

Dobrou chuť

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.