zdravé chroupání
Semínkové krekry

Ingredience na zhruba 20 krekrů
- 50 g tsampy
- 1 lžíce psyllia
- 2 lžíce zlatého lněného semínka
- 1 lžíce sezamového semínka
- 1 lžíce černého sezamového semínka
- 1 lžíce loupaného konopného semínka
- 100 ml vody
Postup
Smíchejte ingredience
Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a vypracujte soudržné těsto.
Vyválejte těsto
Mezi dvěma pečicími papíry vyválejte těsto do tenkého, asi třímilimetrového plátu.
Rozkrájejte na čtverečky
Plát rozkrájejte na čtverečky či obdélníčky a vložte i s pečicím papírem na plech.
Pečte asi 15 minut
Pečte v troubě na 180 stupňů přibližně 15 minut. Během pečení hlídejte krajní čtverečky, aby moc nezhnědly.
Nechte krekry vychladnout
Po upečení nechte rozkrájený plát vychladnout a teprve poté jednotlivé čtverečky oddělte.
Podávejte s dipy
Krekry podávejte s dipy, pomazánkami nebo k polévce.
Nejoblíbenější recepty
