fbpx

zdravé chroupání

Semínkové krekry

30 minut

Ingredience na zhruba 20 krekrů

  • 50 g tsampy
  • 1 lžíce psyllia
  • 2 lžíce zlatého lněného semínka
  • 1 lžíce sezamového semínka
  • 1 lžíce černého sezamového semínka
  • 1 lžíce loupaného konopného semínka
  • 100 ml vody

Postup

Smíchejte ingredience

Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a vypracujte soudržné těsto.

Vyválejte těsto

Mezi dvěma pečicími papíry vyválejte těsto do tenkého, asi třímilimetrového plátu.

Rozkrájejte na čtverečky

Plát rozkrájejte na čtverečky či obdélníčky a vložte i s pečicím papírem na plech.

Pečte asi 15 minut

Pečte v troubě na 180 stupňů přibližně 15 minut. Během pečení hlídejte krajní čtverečky, aby moc nezhnědly.

Nechte krekry vychladnout

Po upečení nechte rozkrájený plát vychladnout a teprve poté jednotlivé čtverečky oddělte.

Podávejte s dipy

Krekry podávejte s dipy, pomazánkami nebo k polévce.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.