fbpx

Křupavá snídaně

Ořechová granola

25 - 35 minut

Ingredience na jednu velkou sklenici

  • 100 g Tsampy
  • 100 g ovesných vloček
  • 30 g celých mandlí
  • 30g mandlových plátků
  • 30 g lískových ořechů
  • 30g kokosových lupínků
  • 1 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 150 g medu nebo jiného tekutého sladidla
  • 2 lžičky perníkového koření
  • špetička soli

Postup

Smíchejte ořechy, lupínky a semínka

Celé mandle a lískové ořechy nahrubo pokrájejte a v míse je smíchejte s mandlovými plátky, kokosovými lupínky a chia semínky.

Přidejte další ingredience

Směs promíchejte s olejem a medem. Teprve poté přidejte vločky a tsampu. Vše opět promíchejte, dochuťte perníkovým kořením a špetičkou soli a rozprostřete na plech vystlaný pečicím papírem.

Pečte.

Připravený plech dáme do trouby vyhřáté na 180°C na cca 20 minut. Hlídejte kokosové plátky, až budou krásně dozlatova upečené, granola je hotová.

Nechte vychladnout

Upečenou granolu nechte na plechu dobře vystydnout, teprve poté bude křupavá.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.