fbpx

Gurmánská snídaně

Kaše s pečenou medovou hruškou

10–⁠15 minut

Ingredience na jednu porci

  • 50 g tsampy
  • 2 lžíce másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
  • 200 ml rostlinného mléka
  • špetka mleté skořice
  • 1 hruška
  • 1–2 lžíce medu (světlého sirupu pro veganskou verzi)
  • sekané ořechy, maliny a mleté lněné semínko na dozdobení

Postup

Smíchejte ingredience

V kastrůlku promíchejte tsampu s rostlinným mlékem, přidejte jednu lžíci másla, skořici a přiveďte směs k varu. Poté hned odstavte a nechte kaši dojít.

Opečte hrušku

Hrušku oloupejte, rozpulte a lžičkou vykrojte jádřinec. Na zbylé lžíci másla či kokosového oleje ji v pánvi opečte z obou stran.

Přidejte med a vodu

Přidejte lžíci medu a zalijte malým množstvím vody. Na mírném ohni pečte hrušku do chvíle, než se vypaří téměř všechna voda.

Servírujte

Kaši naservírujte na talíř, přidejte pečenou hrušku a přelijte medovou zálivkou z pánve. Posypte nasekanými ořechy a mletým lněným semínkem.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.