Gurmánská snídaně
Kaše s pečenou medovou hruškou

Ingredience na jednu porci
- 50 g tsampy
- 2 lžíce másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
- 200 ml rostlinného mléka
- špetka mleté skořice
- 1 hruška
- 1–2 lžíce medu (světlého sirupu pro veganskou verzi)
- sekané ořechy, maliny a mleté lněné semínko na dozdobení
Postup
Smíchejte ingredience
V kastrůlku promíchejte tsampu s rostlinným mlékem, přidejte jednu lžíci másla, skořici a přiveďte směs k varu. Poté hned odstavte a nechte kaši dojít.
Opečte hrušku
Hrušku oloupejte, rozpulte a lžičkou vykrojte jádřinec. Na zbylé lžíci másla či kokosového oleje ji v pánvi opečte z obou stran.
Přidejte med a vodu
Přidejte lžíci medu a zalijte malým množstvím vody. Na mírném ohni pečte hrušku do chvíle, než se vypaří téměř všechna voda.
Servírujte
Kaši naservírujte na talíř, přidejte pečenou hrušku a přelijte medovou zálivkou z pánve. Posypte nasekanými ořechy a mletým lněným semínkem.
Nejoblíbenější recepty
