fbpx

Sváteční pochutnání

Tsampa šátečky s marmeládou

60 minut

Ingredience na 2 plechy šátečků

  • 240 g Tsampy
  • 200 g tofu natural
    50 g sójové smetana
    1 lžíce třtinového cukru
    1 lžička nastrouhané citronové kůry
    200 g rostlinného margarínu
    60 g hladké špaldové mouky
    1 ½ skleničky libovolné marmelády nebo povidel
    umletý cukr na posyp

Postup

Smíchejte ingredience

Tofu vložte do nádoby mixeru, přidejte smetanu, cukr, citronovou kůru a umixujte na jemný veganský tvaroh.

Připravte těsto

Do vetší mísy rozdrolte povolený margarín, tsampu, mouku a tofu tvaroh. Vypracujte hladké těsto, může se trochu lepit, dle potřeby přidejte ještě lžíci mouky. Toto těsto je nutné nechat odležet přes noc v lednici, nejméně 6 hodin.

Tvarujte šátečky

Druhý den vyválejte na pomoučněném stole plát o tloušťce 2 mm, vykrajujte čtverce 5×5 cm, doprostřed vložte lžičku marmelády, rohy přeložte dovnitř. Poklaďte na plech s pečícím papírem.

Pečte

Vložte do předem na 175 °C vyhřáté trouby a pečte asi 18 minut.

Pocukrujte

Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.