Sváteční pochutnání
Tsampa šátečky s marmeládou
Ingredience na 2 plechy šátečků
- 240 g Tsampy
- 200 g tofu natural
50 g sójové smetana
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička nastrouhané citronové kůry
200 g rostlinného margarínu
60 g hladké špaldové mouky
1 ½ skleničky libovolné marmelády nebo povidel
umletý cukr na posyp
Postup
Smíchejte ingredience
Tofu vložte do nádoby mixeru, přidejte smetanu, cukr, citronovou kůru a umixujte na jemný veganský tvaroh.
Připravte těsto
Do vetší mísy rozdrolte povolený margarín, tsampu, mouku a tofu tvaroh. Vypracujte hladké těsto, může se trochu lepit, dle potřeby přidejte ještě lžíci mouky. Toto těsto je nutné nechat odležet přes noc v lednici, nejméně 6 hodin.
Tvarujte šátečky
Druhý den vyválejte na pomoučněném stole plát o tloušťce 2 mm, vykrajujte čtverce 5×5 cm, doprostřed vložte lžičku marmelády, rohy přeložte dovnitř. Poklaďte na plech s pečícím papírem.
Pečte
Vložte do předem na 175 °C vyhřáté trouby a pečte asi 18 minut.
Pocukrujte
Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.