Osvěžující letní dezert
Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

Ingredience na cca 18 tartaletek
-
košíčky
½ lžičky umletého lnu
100 g rostlinného tuku
200 g Tsampy
20 g strouhaného kokosu
50 g rýžového sirupu
extra kokos na podsypávaní těsta
…a také pekáč na pečení muffinů
meruňkový džem
300 g meruněk
2 lžíce třtinového cukru
½ lžičky skořicekešu krém:
120 g kešu ořechů
30 g strouhaného kokosu
šťáva z ½ citronu
1 lžička citronové kůry
50 g rýžového sirupu
1 dcl kokosové smetany
Postup
Namočíme ořechy
Den předem si namočíme kešu ořechy.
Připravíme těsto
Len zalijeme 4 lžícemi vlažné vody a necháme nabobtnat. Povolený tuk, tsampu a kokos vsypeme do misky. Přidáme sirup, len a vypracujeme těsto, vložíme do fólie a necháme nejméně 2 hodiny v lednici uležet.
Pečeme v plechu na muffiny
Těsto vyjmeme, propracujeme, vyválíme na kokosem posypaný stůl, sklenicí vykrajujme kolečka o velikosti díry v plechu na muffiny, vtlačíme dovnitř pekáče (je dobré vystlat proužkem pečícího papíru, aby se korpusy lepe vyndávaly), vytvarujeme libovolné košíčky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 10 minut, necháme vychladnout.
Připravíme meruňkový džem
Meruňky nakrájíme na malé kostičky, dolejeme trochou vody, vsypeme cukr, a pozvolna vaříme asi 10 minut dokud džem nezačne houstnout, rozmixujeme tyčovým mixerem, necháme vychladnout.
Připravíme krém
Namočené kešu vložíme do mixéru, přidáme zbytek surovin a umixujeme v jemný krém. Necháme chvíli vychladnout.
Plníme košíčky
Nakonec košíčky plníme krémem pomocí cukrářského sáčku. Krém pak přelijeme meruňkami. Vložíme na ½ hodiny do lednice vychladnout a můžeme podávat.
Nejoblíbenější recepty
