fbpx

Osvěžující letní dezert

Tartaletky s kešu krémem a meruňkami

60 minut

Ingredience na cca 18 tartaletek

  • košíčky
    ½ lžičky umletého lnu
    100 g rostlinného tuku
    200 g Tsampy
    20 g strouhaného kokosu
    50 g rýžového sirupu
    extra kokos na podsypávaní těsta
    …a také pekáč na pečení muffinů

    meruňkový džem
    300 g meruněk
    2 lžíce třtinového cukru
    ½ lžičky skořice

    kešu krém:
    120 g kešu ořechů
    30 g strouhaného kokosu
    šťáva z ½ citronu
    1 lžička citronové kůry
    50 g rýžového sirupu
    1 dcl kokosové smetany

Postup

Namočíme ořechy

Den předem si namočíme kešu ořechy.

Připravíme těsto

Len zalijeme 4 lžícemi vlažné vody a necháme nabobtnat. Povolený tuk, tsampu a kokos vsypeme do misky. Přidáme sirup, len a vypracujeme těsto, vložíme do fólie a necháme nejméně 2 hodiny v lednici uležet.

Pečeme v plechu na muffiny

Těsto vyjmeme, propracujeme, vyválíme na kokosem posypaný stůl, sklenicí vykrajujme kolečka o velikosti díry v plechu na muffiny, vtlačíme dovnitř pekáče (je dobré vystlat proužkem pečícího papíru, aby se korpusy lepe vyndávaly), vytvarujeme libovolné košíčky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 10 minut, necháme vychladnout.

Připravíme meruňkový džem

Meruňky nakrájíme na malé kostičky, dolejeme trochou vody, vsypeme cukr, a pozvolna vaříme asi 10 minut dokud džem nezačne houstnout, rozmixujeme tyčovým mixerem, necháme vychladnout.

Připravíme krém

Namočené kešu vložíme do mixéru, přidáme zbytek surovin a umixujeme v jemný krém. Necháme chvíli vychladnout.

Plníme košíčky

Nakonec košíčky plníme krémem pomocí cukrářského sáčku. Krém pak přelijeme meruňkami. Vložíme na ½ hodiny do lednice vychladnout a můžeme podávat.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.