sladké pokušení
Palačinky se skořicovými jablíčky
Ingredience na zhruba 6 palačinek
- palačinkové těsto
- 50 g tsampy
- 50 g cizrnové mouky
- špetka skořice
- 1–2 lžíce kokosového cukru
- 200 ml studené vody
- olej na smažení
skořicová jablka
- 2 jablka
- 1 lžíce másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
- 1 lžíce kokosového cukru
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce vody na podlití
Postup
Vytvořte těsto
V misce smíchejte všechny ingredience na těsto. Vznikne řídké těsto, které nechte 10 minut odležet.
Rozehřejte pánev
Rozehřátou nepřilnavou pánev vytřete malým množstvím oleje a nalijte na ni naběračku těsta.
Začněte smažit
Smažte dozlatova z obou stran. Z množství těsta vám vznikne přibližně 6 středně velkých palačinek.
Opečte nakrájená jablka
Z jablek vykrojte jádřince, pokrájejte je na plátky a smažte dozlatova na másle nebo kokosovém oleji.
Oslaďte a podlijte vodou
Ke konci smažení jablka posypte kokosovým cukrem a skořicí, lehce podlijte vodou, jemně promíchejte a nechte vodu vyvařit.
Jablka vložte na palačinky
Jablka navrstvěte na palačinky, přehněte je nebo zarolujte a přelijte vypečenou šťávou z jablíček.