fbpx

sladké pokušení

Palačinky se skořicovými jablíčky

Ingredience na zhruba 6 palačinek

  • palačinkové těsto
    • 50 g tsampy
    • 50 g cizrnové mouky
    • špetka skořice
    • 1–2 lžíce kokosového cukru
    • 200 ml studené vody
    • olej na smažení

     

    skořicová jablka

    • 2 jablka
    • 1 lžíce másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
    • 1 lžíce kokosového cukru
    • 1 lžička skořice
    • 2 lžíce vody na podlití

Postup

Vytvořte těsto

V misce smíchejte všechny ingredience na těsto. Vznikne řídké těsto, které nechte 10 minut odležet.

Rozehřejte pánev

Rozehřátou nepřilnavou pánev vytřete malým množstvím oleje a nalijte na ni naběračku těsta.

Začněte smažit

Smažte dozlatova z obou stran. Z množství těsta vám vznikne přibližně 6 středně velkých palačinek.

Opečte nakrájená jablka

Z jablek vykrojte jádřince, pokrájejte je na plátky a smažte dozlatova na másle nebo kokosovém oleji.

Oslaďte a podlijte vodou

Ke konci smažení jablka posypte kokosovým cukrem a skořicí, lehce podlijte vodou, jemně promíchejte a nechte vodu vyvařit.

Jablka vložte na palačinky

Jablka navrstvěte na palačinky, přehněte je nebo zarolujte a přelijte vypečenou šťávou z jablíček.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.