fbpx

exotická pochoutka

Nepečený mango cheesecake

3 až 4 hodiny

Ingredience na menší, cca 18centimetrovou formu

  • 100 g tsampy
  • 66 g másla
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 1 čerstvé větší mango nebo plechovka mangového pyré
  • 2 lžíce medu
  • želatinový ztužovač za studena
  • dortové želé čiré/žluté
  • mango a máta na ozdobu

Postup

Rozpusťte máslo

V kastrůlku rozpusťte na mírném plameni máslo s jednou lžící medu.

Přimíchejte tsampu

K rozpuštěné směsi přimíchejte tsampu a vtlačte na dno formy vyložené pečicím papírem.

Rozmixujte mango

Mango oloupejte, nakrájejte a pomocí ponorného mixéru rozmixujte na pyré.

Smíchejte

V míse smíchejte tvaroh, mascarpone, polovinu mangového pyré a jednu lžíci medu.

Pyré z plechovky nedoslazujte

Pokud používáte pyré z plechovky, nemusíte jej už doslazovat medem.

Vmíchejte želatinu

Ke směsi vmíchejte želatinový ztužovač, který si připravte předem podle návodu.

Nechte ztuhnout

Směs vlijte do dortové formy a nechte tuhnout v lednici alespoň dvě hodiny.

Připravte si želé

Poté si připravte vrchní vrstvu želé. Zbytek pyré nařeďte vodou tak, abyste měli 250 ml tekutiny.

Vařte asi minutu

V naředěném pyré důkladně rozmíchejte želé, přiveďte k varu a míchejte. Nevařte déle než minutu.

Želé nechte vychladnout

Želé pak nechte trochu vychladnout. Nesmí se na dort navrstvit ani horké, ani studené – dělalo by hrudky.

Ověřte si správnou teplotu

Počkejte, až želé trochu vychladne a jeho správnou teplotu si ověřte bokem na talířku. Mělo by tuhnout.

Želé vrstvěte na dort

Poté želé postupně naběračkou rozlijte po ztuhlém cheesecaku.

Vložte do lednice

Dort vložte zpět do lednice a nechte jej pořádně ztuhnout.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.