fbpx

Výtečná svačinka nejen pro děti

Kokosové tsampa sušenky

40 minut

Ingredience na deset větších sušenek

  • 220 g Tsampy
  • 50 g celozrnné špaldové mouky
    50 g kvalitního bio kakaa
    1 lžička prášku do pečiva
    150 g povoleného kokosového tuku
    180 g datlového sirupu
    2 lžíce strouhaného bio kokosu

Postup

Vytvoříme těsto

Všechny suroviny vložíme do mísy, vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odstát.

Vykrajujeme sušenky

Tvoříme libovolné sušenky, já těsto vyválel na pečicím papíře na 3 mm a vykrajoval kulatým vykrajovátkem, následně nazdobil razítkem.

Pečeme

Sušenky přeložíme na pekáč s pečícím papírem, pečeme na 160°C 12-14 minut, po upečení jsou ještě měkké, chladnutím pěkně dojdou, ale zůstanou vláčné.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.