Výtečná svačinka nejen pro děti
Kokosové tsampa sušenky

Ingredience na deset větších sušenek
- 220 g Tsampy
- 50 g celozrnné špaldové mouky
50 g kvalitního bio kakaa
1 lžička prášku do pečiva
150 g povoleného kokosového tuku
180 g datlového sirupu
2 lžíce strouhaného bio kokosu
Postup
Vytvoříme těsto
Všechny suroviny vložíme do mísy, vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odstát.
Vykrajujeme sušenky
Tvoříme libovolné sušenky, já těsto vyválel na pečicím papíře na 3 mm a vykrajoval kulatým vykrajovátkem, následně nazdobil razítkem.
Pečeme
Sušenky přeložíme na pekáč s pečícím papírem, pečeme na 160°C 12-14 minut, po upečení jsou ještě měkké, chladnutím pěkně dojdou, ale zůstanou vláčné.
Nejoblíbenější recepty
