Lahodná kombinace jarní rebarbory a jahod podle Petra Klímy
Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

Postup
Smíchejte suché ingredience
Do větší mísy nasypte tsampu, přidejte pudink, sodu a promíchejte.
Vytvořte drobenku
Všechny suroviny na drobenku rukama spojte v sypkou konzistenci.
Smíchejte mokré ingredience
V menší misce metličkou rozmíchejte olej, mléko pokojové teploty a med (či jiné sladidlo).
Spojte dohromady
Mokrou směs přidejte k suchým surovinám , zamíchejte a vlijte do vymaštěné a vysypané formy o průměru 20 cm.
Ozdobte
Na koláč pokládejte kousky oloupané rebarbory, jahody a posypte drobenkou.
Pečte
Pečte ve vyhřáté troubě prvních 10 minut na 180°, a dále 20 minut na 165 °C.
Doslaďte dle chuti
Pokud se Vám koláč zdá málo sladký, dle potřeby můžete posypat moučkovým cukrem.
Nejoblíbenější recepty
