fbpx

Lahodná kombinace jarní rebarbory a jahod podle Petra Klímy

Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou

50 minut

Ingredience na osm porcí

  • 200 g Tsampy
  • 1 lžička jedlé sody
  • 40 g slunečnicového oleje
  • 250 ml mléka
  • 80 g medu nebo jiného sladidla
  • 20 g vanilkového pudinku
  • rebarbora a jahody
  • plátky mandlí na posyp
  • drobenka
  • 30 g Tsampy
  • 30 g třtinového cukru

20 g ztuhlého kokosového tuku

tuk na vymaštění formy

Postup

Smíchejte suché ingredience

Do větší mísy nasypte tsampu, přidejte pudink, sodu a promíchejte.

Vytvořte drobenku

Všechny suroviny na drobenku rukama spojte v sypkou konzistenci.

Smíchejte mokré ingredience

V menší misce metličkou rozmíchejte olej, mléko pokojové teploty a med (či jiné sladidlo).

Spojte dohromady

Mokrou směs přidejte k suchým surovinám , zamíchejte a vlijte do vymaštěné a vysypané formy o průměru 20 cm.

Ozdobte

Na koláč pokládejte kousky oloupané rebarbory, jahody a posypte drobenkou.

Pečte

Pečte ve vyhřáté troubě prvních 10 minut na 180°, a dále 20 minut na 165 °C.

Doslaďte dle chuti

Pokud se Vám koláč zdá málo sladký, dle potřeby můžete posypat moučkovým cukrem.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.