Zdravé cukroví
Vánoční čoko štangle
Ingredience na jednu porci
50 g tsampy
100 g datlí nebo datlové pasty
50 g sušených fíků
50 g sušených švestek
5 g chia semínek
10 ks kulatých piškotů
100 g čokoládového krému
čokoládový krém
50 g kokosového oleje
40 g kokosového cukru
40 g kakaa
200 g kokosové smetany
Postup
Rozmixujte ovoce.
Datle, fíky a švestky pokrájejte na velmi drobné kousky, nebo přímo rozmixujte na hrubší směs.
Přidejte ingredience
Poté přimíchejte tsampu, chia semínka a nahrubo nalámané kulaté piškoty.
Připravte čokoládový krém
Nakonec do směsi přidejte čokoládový krém. Ten si připravíte tak, že ve vodní lázni rozpustíte kokosový olej, přimícháte kakao a kokosový cukr a teprve poté, co vám vznikne tekutá čokoláda, přilijete po částech kokosovou smetanu. Krém míchejte stále ve vodní lázni, aby se všechny ingredience dobře spojily a výsledný krém byl jemný a hladký.
Vytvořte štangli
Směs s čokoládovým krémem dobře promíchejte a přendejte ji na větší kus potravinářské fólie. Zabalte fólii do válečku a utahováním po stranách vyválejte štangli.
Dejte do lednice
Uložte ji do lednice a nechte dobře vychladit, aby ztuhla.
Servírujte
Ztuhlou štangli můžete posypat kakaem nebo cukrem a poté nakrájet na tenká kolečka.