fbpx

Zdravé cukroví

Vánoční čoko štangle

10 - 15 minut

Ingredience na jednu porci

50 g tsampy

100 g datlí nebo datlové pasty

50 g sušených fíků

50 g sušených švestek

5 g chia semínek

10 ks kulatých piškotů

100 g čokoládového krému

 

čokoládový krém

50 g kokosového oleje

40 g kokosového cukru

40 g kakaa

200 g kokosové smetany

Postup

Rozmixujte ovoce.

Datle, fíky a švestky pokrájejte na velmi drobné kousky, nebo přímo rozmixujte na hrubší směs.

Přidejte ingredience

Poté přimíchejte tsampu, chia semínka a nahrubo nalámané kulaté piškoty.

Připravte čokoládový krém

Nakonec do směsi přidejte čokoládový krém. Ten si připravíte tak, že ve vodní lázni rozpustíte kokosový olej, přimícháte kakao a kokosový cukr a teprve poté, co vám vznikne tekutá čokoláda, přilijete po částech kokosovou smetanu. Krém míchejte stále ve vodní lázni, aby se všechny ingredience dobře spojily a výsledný krém byl jemný a hladký.

Vytvořte štangli

Směs s čokoládovým krémem dobře promíchejte a přendejte ji na větší kus potravinářské fólie. Zabalte fólii do válečku a utahováním po stranách vyválejte štangli.

Dejte do lednice

Uložte ji do lednice a nechte dobře vychladit, aby ztuhla.

Servírujte

Ztuhlou štangli můžete posypat kakaem nebo cukrem a poté nakrájet na tenká kolečka.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.