fbpx

Sváteční dobrota podle Petra Klímy

Svatomartinské rohlíčky s ořechy

90 minut

Ingredience na 2-3 plechy

  • Těsto:
    150 g Tsampy
  • 180 g hladké špaldové mouky
    150 g rostlinného margarínu
    100 g mandlové smetany
    sáčky vanilkového cukru
    špetka soli
    náplň:
    150 g namletých ořechů
    8 lžic rostlinného mléka
    120 g datlového sirupu
    1 lžička mleté skořice (nebo perníkového koření)
    3 lžíce rumu

Postup

Připravíme si těsto

Všechny suroviny na těsto důkladně propracujeme v jednu hmotu, vložíme do folie a necháme v lednici nejméně hodinu odpočinout.

Připravíme si náplň

Do malého hrnce vlijeme mléko a rum, lehce rozehřejeme, vsypeme ořechy, přidáme skořici a sirup. Zamícháme a také vložíme do lednice ztuhnout.

Vytvoříme rohlíčky

Těsto si rozdělíme na čtvrtiny a z každé vyválíme na 2 mm tenké kolečko (lze oříznout malým talířem, dosáhnete tak rovnoměrného tvaru). Kolečko rozdělíme nožem na 16 trojúhelníků(jako pizzu). Na širší stranu trojúhelníků poklademe lžičku ořechové směsi a srolujeme na rohlíček. Klademe na velký plech s pečicím papírem.

Pečeme

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout a posypeme trochou moučkového cukru.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.