fbpx

tsampa nasladko

Nepečená kokosová roláda

1,5 hodiny

Ingredience na jednu velkou roládu

těsto

200 g datlí nebo datlové pasty

100 g tsampy

špetka mleté skořice

1 lžíce (cca 10 g) zlatého lněného semínka

 

kokosová náplň

100 g strouhaného kokosu

100 g tučného kokosového mléka

50 g kokosového oleje

50 g světlého medu nebo tekutého sladidla

Postup

Rozmixujte ingredience na těsto

Ingredience na těsto rozmixujte na jemnou směs a poté vložte do mísy.

Vypracujte těsto

Podle potřeby přidejte pár lžic vody a vypracujte soudržné, lehce lepivé těsto.

Těsto rozválejte

Těsto rozválejte mezi dvěma pečicími papíry na plát silný přibližně 5 mm, který oříznete do tvaru obdélníku.

Vytvořte náplň

Ingredience na náplň smíchejte v míse a poté rovnoměrně navrstvěte na vyválené těsto.

Rolujte

Pomocí spodního pečicího papíru začněte těsto od kratší strany opatrně rolovat.

Nechte roládu ztuhnout

Roládu nechte zabalenou v pečicím papíru a dejte ji na hodinu ztuhnout do lednice.

Nakrájejte

Poté ji nakrájejte na přibližně centimetrové plátky.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.