tsampa nasladko
Nepečená kokosová roláda

Ingredience na jednu velkou roládu
těsto
200 g datlí nebo datlové pasty
100 g tsampy
špetka mleté skořice
1 lžíce (cca 10 g) zlatého lněného semínka
kokosová náplň
100 g strouhaného kokosu
100 g tučného kokosového mléka
50 g kokosového oleje
50 g světlého medu nebo tekutého sladidla
Postup
Rozmixujte ingredience na těsto
Ingredience na těsto rozmixujte na jemnou směs a poté vložte do mísy.
Vypracujte těsto
Podle potřeby přidejte pár lžic vody a vypracujte soudržné, lehce lepivé těsto.
Těsto rozválejte
Těsto rozválejte mezi dvěma pečicími papíry na plát silný přibližně 5 mm, který oříznete do tvaru obdélníku.
Vytvořte náplň
Ingredience na náplň smíchejte v míse a poté rovnoměrně navrstvěte na vyválené těsto.
Rolujte
Pomocí spodního pečicího papíru začněte těsto od kratší strany opatrně rolovat.
Nechte roládu ztuhnout
Roládu nechte zabalenou v pečicím papíru a dejte ji na hodinu ztuhnout do lednice.
Nakrájejte
Poté ji nakrájejte na přibližně centimetrové plátky.
Nejoblíbenější recepty
