fbpx

Zdravé cukroví

Měkké medové perníčky

20 minut

Ingredience na cca 16 perníčků

100 g Tsampy

10 g perníkového koření

5 g jedlé sody

špetka soli

30 g marmelády

30 g kokosového oleje

100 g medu

Postup

Smíchejte suché ingredience

Promíchejte sypké ingredince, tedy tsampu, perníkové koření a jedlou sodu.

Vypracujte těsto

Přidejte lžíci marmelády, kokosový olej a med a vypracujte těsto.

Vytvořte kuličky

Z těsta tvořte malé kuličky a dávejte na plech vystlaný pečícím papírem nebo pečící podložkou. Nechte mezi nimi větší rozestupy, protože myslete na to, že se při pečení roztečou.

Pečte

Pečte na 180 stupňů asi 10 min.

Ozdobte

Nechte perníčky vychladnout a poté je máčejte v čokoládovém krému (viz recept čoko štangle).

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.