Zdravé cukroví
Měkké medové perníčky

Ingredience na cca 16 perníčků
100 g Tsampy
10 g perníkového koření
5 g jedlé sody
špetka soli
30 g marmelády
30 g kokosového oleje
100 g medu
Postup
Smíchejte suché ingredience
Promíchejte sypké ingredince, tedy tsampu, perníkové koření a jedlou sodu.
Vypracujte těsto
Přidejte lžíci marmelády, kokosový olej a med a vypracujte těsto.
Vytvořte kuličky
Z těsta tvořte malé kuličky a dávejte na plech vystlaný pečícím papírem nebo pečící podložkou. Nechte mezi nimi větší rozestupy, protože myslete na to, že se při pečení roztečou.
Pečte
Pečte na 180 stupňů asi 10 min.
Ozdobte
Nechte perníčky vychladnout a poté je máčejte v čokoládovém krému (viz recept čoko štangle).
Nejoblíbenější recepty
