fbpx

Zdravá pochoutka nejen pro sváteční dny

Kokosové tsampa řezy s citronem

30 minut

Ingredience na jednu porci

  • 100 g Tsampy
  • 200 g bio datlí bez pecek
  • 400 g bio strouhaného kokosu
  • 1 lžička skořice
  • 1 bio citrón
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce raw kakaa

Postup

Rozmixujeme suroviny

Datle zalijeme teplou vodou, takto necháme nejméně půl hodiny dokud důkladně nezměknou. Do mixéru vsypeme kokos, který necháme chvíli mixovat, dokud nepustí tuk. Přidáme zbytek surovin kromě tsampy, zalijeme asi 1 dcl vody, aby se směs lépe mixovala. Mixujeme dokud se všechny suroviny nespojí.

Přidáme tsampu

Přendáme do mísy, posypeme tsampou, kterou do těsta vmasírujeme. (Do směsi leze na konec s tsamou vmíchat různé sušené ovoce, rozinky, mango, nebo také loupané lískové ořechy.)

Necháme ztuhnout

Vtlačíme do malého pekáčku s fólií nebo pečícím papírem. Necháme v chladu nejméně půl hodiny, následně krájíme na libovolné kousky.

Tip Petra Klímy

Jedlé květy a koření, které lze vidět na obrázku, vám budou také výborným společníkem v kuchyni, udělá vaše moučníky či cukroví zářivějším, doporučuji vyzkoušet. Na posyp lze také využít ovoce sušené mrazem, rád používám maliny.

Tsampa

Navštivte náš e-shop

a načerpejte energii z Himaláje.

Chci ochutnat

Používáte zastaralý prohlížeč.
Načtěte si web například pomocí Google Chrome.