Zdravá pochoutka nejen pro sváteční dny
Kokosové tsampa řezy s citronem

Ingredience na jednu porci
- 100 g Tsampy
- 200 g bio datlí bez pecek
- 400 g bio strouhaného kokosu
- 1 lžička skořice
- 1 bio citrón
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce raw kakaa
Postup
Rozmixujeme suroviny
Datle zalijeme teplou vodou, takto necháme nejméně půl hodiny dokud důkladně nezměknou. Do mixéru vsypeme kokos, který necháme chvíli mixovat, dokud nepustí tuk. Přidáme zbytek surovin kromě tsampy, zalijeme asi 1 dcl vody, aby se směs lépe mixovala. Mixujeme dokud se všechny suroviny nespojí.
Přidáme tsampu
Přendáme do mísy, posypeme tsampou, kterou do těsta vmasírujeme. (Do směsi leze na konec s tsamou vmíchat různé sušené ovoce, rozinky, mango, nebo také loupané lískové ořechy.)
Necháme ztuhnout
Vtlačíme do malého pekáčku s fólií nebo pečícím papírem. Necháme v chladu nejméně půl hodiny, následně krájíme na libovolné kousky.
Tip Petra Klímy
Jedlé květy a koření, které lze vidět na obrázku, vám budou také výborným společníkem v kuchyni, udělá vaše moučníky či cukroví zářivějším, doporučuji vyzkoušet. Na posyp lze také využít ovoce sušené mrazem, rád používám maliny.
Nejoblíbenější recepty
